• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • +359889128078
    • Индивидуална инфрачервена сауна “Excel”

     Индивидуална инфрачервена сауна “Excel”

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад
     Арт. №: 0293815

     Индивидуална инфрачервена сауна “Excel”

     Индивидуална  инфрачервена сауна “Excel”

     Инфрачервените сауни са изградени от излъчватели, които излъчват дълговълнови инфрачервени лъчи. Инфрачервените лъчи проникват на няколко сантиметра под кожата и предизвикват освобождаване на голямо количество топлинна енергия, която се разпределя равномерно в тялото и то започва да се поти обилно, без да се затрудняват функциите на белия дроб и сърцето. Инфрачервената сауна е подходяща за хора с ниско или високо кръвно налягане, сърдечно - съдови заболявания, заболявания на опорно-двигателния апарат и  др.

     Препоръчително време за престой- 20-30 минути, без необходимост от излизане за охлаждане.

     Сауните използват две форми на затопляне.

     Традиционната парна сауна използва горещ влажен въздух, за да затопли вашето тяло, при нея обаче има един основен недостатък - използваната висока температура от 80 - 110ºС, затруднява дишането.

     Инфрачервената сауна използва инфрачервените лъчи, които затоплят тялото директно, така дишането не се затруднява от високата влажност или парата. Нежната топлина прониква през кожата в цялото тяло, като генерира незабавно отстраняването на умората и стреса.

     Инфрачервената сауна стимулира здравословното изпотяване на тялото при което организмът се освобождава от вредните отрови, токсини, метали и др. От клетките се изхвърля и натрупания холестерол. Едновременно с отделянето на вредните вещества през порите, от кожата се отделят и мъртвите клетки.

     Пречистването на организма от вредни вещества, токсини и метали с инфрачервена сауна е няколко пъти по-високо в сравнение с традиционната сауна. проникващите инфрачервени лъчи стимулират процеса на липолиза в мастните клетки.

     Инфрачервената сауна гори калории и помага за отслабване. Нашето тяло изразходва енергия за да произвежда пот (за 1 грам пот се изгарят 0.586  kcal. ), в инфрачервената сауна човек може да отдели пот до 1000 г., което е равносилно на бягане 10-15 км. Докато загубата на вода , може да бъде възвърната, чрез рехидратация, то загубените калории не могат да бъдат възстановени. Това е много ценно за тези които не могат или не искат да правят упражнения, а искат да отслабнат ефективно.

     Инфрачервената сауна намалява болката и напрежението в мускулите, тъй като разширявайки порите тя въздейства върху микроциркулацията и разширява периферните кръвоносни съдове. Увеличената кръвна циркулация доставя кръв до възпалените мускули, което ускорява естествените възстановителни процеси в тялото.

     Инфрачервената сауна също укрепва и кардиоваскуларната система. Докато тялото се охлажда изпарявайки влагата от повърхността други процеси вътре в него също намаляват затоплянето колкото е възможно по-бързо. Сърцето бие по-бързо и по- учестено, изпомпва кръвта по-бързо през разширените кръвоносни съдове, упражнявайки по този начин физиологичните ползи от постоянната работа, давайки ви същите ползи, както и от упражнения с кардио-фитнес.

     ПОЧИСТВАНЕ

     Почистването на сауната става чрез така нареченото сухо пране ( на кърпа се поставя препарат за почистване на текстил, след което с влажна кърпа се "изплаква"), както примерно бихте си почистили дивана. Имайки се предвид, че при употреба под тялото си можете да поставите кърпа която ще обира потта, и се ползва за домашни нужди, едва ли ще е необходимо да я почиствате особено често. В козметичните студия се използва и найлон, който също се поставя под или над тялото и освен, че предпазват от замърсяване, увеличава и потенето.

     ХАРАКТЕРИСТИКИ

     Размер: 190 / 100 / 5 см.

     Тегло (кг.): 3,70.

     Консумация на електроенергия: 300 W/ час.

     Гаранция: 24 месеца.

      

     Сравнителна таблица за изгорени калории на 68 килограмов човек за 30 мин.

     СПОРТ

     ИЗГОРЕНИ КАЛОРИИ

     Гребане

     600

     Бягане

     590

     Плуване крол

     300

     Тенис

     265

     Колоездене

     225

     Голф

     150

     Разходка

     150

     IR сауна

     600 до 1000

    • Коментари
     • Цветан Атанасов 18 февруари 2021 18:21
      Панелите са за стенно и подово отопление?Имам я и стоя в нея по час,тъй като е доста слаба и не затопля тялото достатъчно.ИМа ли сертификат за вредни ЕМФ емисии?
     • Людмила Великова-Иванова 19 февруари 2021 14:21
      Здравейте г-н Атанасов, в описанието по-горе е посочено, че в сауната не се достигат тези високи температури, тъй като тя работи на друг принцип. Той е подобен с излагането ви на слънцето и неговите инфрачервени лъчи. Сауната отоплява с излъчени инфрачервени лъчи в полезния им диапазон и не изпуска никакви емисии. Добре е да спазвате предписанието и да я ползвате за 30 мин.
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter
    • Copyright © 2015 SOLARMARKET.BG

    • Онлайн магазин от Exsitee