• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • +359889128078
    • Вакумен слънчев колектор PNP-10

     Вакумно-тръбен слънчев колектор с 10 стъклени тръби и вътрешно устройство тип „Модифициран U-Pipe“.

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад
     Арт. №: PNP-10

     Вакумно-тръбен слънчев колектор с 10 стъклени тръби и вътрешно устройство тип „Модифициран U-Pipe“.

     Слънчевите колектори PNP-10 са предназначени за подгряване на топла вода за битови нужди. Могат да бъдат монтирани както в „отворени“ така и в „затворени“ системи (работещи съответно на атмосферно или по-високо налягане). Не изискват специални грижи и поддръжка, а монтажът им е лесен и бърз. 

     За разлика от колекторите с „топлинни тръби“ (Heat pipe), U-pipe колекторите предлагат много по-голяма топлообменна площ, в следствие на което имат много по-дълъг експлоатационен живот и високо КПД.

     Моделът PNP-10 е изпитан в лабораторията по Слънчева Енергия на БАН, като е показал ефективност 75%!

     БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО на фирма СФ Трейдинг ЕООД. Дейността на СФ Трейдинг ЕООД е насочена основно към производството и монтаж на собствени слънчеви колектори за топла вода (термосоларни слънчеви колектори).

     Принцип на действие:

     Във вътрешността на стъклените тръби е изграден топлообменник от медни тръби, през който протича соларната течност (вид нетоксичен антифриз). Топлообменникът от медни тръби е плътно заварен с твърд припой, и при евентуално счупване на стъклена тръба соларната течност не изтича и колекторът продължава да работи (с намалена мощност).

     Стъклените тръби са устойчиви на градушка с размер на зърното до 25мм. Дори и да се стигне до счупване на стъклена тръба, замяната и е лесна, бърза и не изисква специални умения.

     Поради отличната си термична изолация, тези колектори работят отлично при ниски темеператури на околния въздух и се препоръчват в случаите, когато се търси целогодишна ефективност на слънчевата инсталация.

     Конструкцията на колекторите е изключително здрава и стабилна, в сравнение с други марки и модели. Това улеснява направата на стойки и монтажа им върху всякакви типове покриви.

     Колектори са от тип „Модифициран U-pipe“ и са изградени са от следните компоненти:

     • 10 броя стъклени вакуумни тръби с трислойно, селективно абсорбиращо покритие и размери 1800х58 мм.
     • Медни абсорбиращи тръби, през които преминава топлопреносния флуид – Ф8 х 1мм – обща дължина в един колектор – 10 метра.
     • Медни абсорбиращи тръби Ф15 х 0.7мм – 15 метра.
     • Медни колекторни тръби за разделяне на топлопреносния флуид към отделните вакуумни тръби и събирането му след това отново в една тръба – Ф22 х 1мм – обща дължина в един панел – 2м.
     • Накрайници на резба – за да бъде слънчевият колектор готов за монтаж.
     • Опорна конструкция – комбинация от стоманени профили (горещо-поцинковани) и поцинкована ламарина (дебелина на профила 2мм, дебелина на ламарината 1 мм), всички прахово боядисани.
     • Изолация на колекторната кутия – комбинация от няколко материала.
     • Като опция, която не е включена в цената на колектора, предлагаме стойки за монтаж върху плоски покриви.

     Ефективната площ на соларните колектори PNP-10 е 0.71 квадратни метра, а теглото им е около 40 килограма. Под ефективна площ имаме предвид изложената на слънчевите лъчи част от десетте вакуумни тръби на колектора. Габаритните размери на колектора са 1 метър на 2 метра.

     Присъединяването на соларния колектор към тръбите на слънчевата инсталация е чрез фитинг на ¾”, външна резба; Входът и изходът на колектора са срещуположно разположени.

     Соларните колектори PNP-10 са достатъчни за подгряване на бойлер с обем до 100 литра, или осигуряване на топла вода за домакинство от двама човека. При нужда от повече топлинна енергия, например повече хора в домакинството или по-голям обем подгрявана вода, препоръчваме да бъдат монтирани повече на брой соларни колектори. Всеки колектор е изпитан хидравлично, под налягане от 4 бара, с вода. В случаите, когато соларната инсталация е от затворен тип (под налягане), препоръчваме работното налягане на инсталацията да бъде около 3 бара.

     При монтажа, от голяма важност за пълноценната работа на соларните колектори е доброто обезвъздушаване на системата. При покупка на наш соларен колектор ще ви предоставим безплатна консултация относно добрите практики, които сме разработили на база опита ни в монтажа на нашите колектори.

     Нашите соларни колектори имат пълна гаранция за производствени дефекти 5 години (при спазване на условията от „Инструкция за монтаж и експлоатация”). 

     Предимството на този модел е много по-добрата му устойчивост на вътрешен термичен шок (в сравнение с U-pipe колектори), по-голяма топлообменна повърхност (в сравнение с Heat pipe колектори) и в резултат висока ефективност и отлична надеждност при гарантиран дълъг експлоатационен срок. Високата надеждност на колекторите „Тръба в тръба“ (Pipe in pipe) гарантира много по-добра възвращаемост на инвестицията в слънчеви термални системи.

      

      

    • Коментари
     • Ивайло 08 декември 2022 16:16
      Здравейте,интересувам се от соларна система с вакумни тръби за дома
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter
    • Copyright © 2015 SOLARMARKET.BG

    • Онлайн магазин от Exsitee