• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • +359889128078
    • Саморегулиращи се нагревателни кабели SelfTec® 16W/m - готов комплект

     Отоплителната система ELEKTRA SelfTec - готова за ползване

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад
     Арт. №: SelfTec 16-320

     Отоплителната система ELEKTRA SelfTec за директно ползване.

     Саморегулиращите се кабели променят съпротивлението си с промяна на темпратурата (при по-ниска температура мощността им нараства). Такива са кабелите SelfTec и SelfTecPro с мощности от 10, 16, 20, 33 W/m при 10°C.

     Саморегулиращите кабели могат да се режат на произволни дължини, което позволява те да се напаснат според нуждите на клиента. Свързването към захранване става със специални термосвиваеми комплекти за свързване и  комплект с крайни тапи (заглушки). 

     Отоплителните кабели ELEKTRA SelfTec дори в най-неблагоприятното зимно време защитават водосточните тръби, клапаните, улуците, арматурите и други обекти, които могат да замръзнат при ниски температури.

     Лесен монтаж
     ELEKTRA SelfTec е проектиран да се инсталира директно върху тръби, клапани или улуци. Можете също така да инсталирате отоплителните кабели  SelfTec върху пластмасови изделия. За разлика от други нагревателни кабели, саморегулиращите се кабели на ELEKTRA SelfTec остават гъвкави и лесни за използване дори при ниски температури.

     Ако трябва да поставите нагревателен елемент вътре в тръбата, използвайте отоплителния кабел SelfTec®DW. Изработена по специална технология с покритие, сертифицирано за монтаж вътре в тръбите с питейна вода.

     Работен комфорт
     Отоплителните кабели ELEKTRA SelfTec с малки дължини могат да се включат директно към електрическата мрежа. При инсталиране на по-големи дължини се препоръчва включването им през термостат, за да се постигне икономия на електроенергия.

     Изолацията на кабела издържа до 65° С. При по-високи температури на монтаж се използва нагревателния кабел SelfTec Pro TC 30w/m, който издържа до 110ºC.

     Проверен дизайн
     Кабелът е изработен от полимерна мрежа с добавен въглен и два проводника. Включването към захранването става само от единия край. Конструкцията осигурява безпроблемна работа и в случай на пресичане на кабела при монтажа. Медната телена мрежа с покритие от калай го предпазва, без да нарушава еластичността му. Външната обвивка е направена от модифицирани полиолефини, което прави кабела UV - устойчив.

     369_max

     Саморегулиране
     Саморегулирането на нагревателните кабели се състои в тяхната способност да променят съпротивлението си при промяна на условията на околната среда (температурата). Диаграмата представя връзката между температурата на кабела и температурата на тръбата. След включване на системата, там където тръбата е студена (син цвят), нагревателният кабел увеличава мощността си (червен цвят) и затопля тръбата. Когато тръбата се затопли, кабелът намалява мощността си и се охлажда ( син цвят). 

     Системата ELEKTRA SelfTec се доставя за захранващи мрежи ~ 230 V. 

     Нагревателния кабел ELEKTRA SelfTec поддържа тръбопроводите в работно състояние и ги предпазва от ниските температури.

     След като инсталирате ELEKTRA SelfTec, ще забравите проблемите със замръзналите тръбопроводи и канализации. 

     Саморегулиращи кабели, окомплектовани на определени дължини по желанието на клиента, в комплект с щепсел и крайна заглушка, готови за монтаж 16W/м при 10° С, за защита от замръзване на тръби, клапаните, улуците, арматурите и други обекти.

      

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter
    • Copyright © 2015 SOLARMARKET.BG

    • Онлайн магазин от Exsitee